Spaghetti met gebakken kip, prei en look
Ingrediënten
-
400 gr spaghetti
-
1 potje Alpro cuisine
-
4 stengels prei
-
4 kippenbillen
-
maïsolie
-
3 teentjes look
-
peper en zout
-
1 el Alpro bakken en braden
-
150 gr gemalen kaas
-
enkele takjes peterselie
Bereiding
Kook de pasta al dente in gezouten water met een klein nootje boter bij.
Kuis de prei en snij fijn. Doe wat maïsolie in pan, en stoof de prei aan. Blus met een potje Alpro cuisine en laat rustig verdersudderen.
Stroop het vel af van de kippenbillen, en snij het vlees los. Maak het vlees zachter: leg het kippenvlees onder een plastiekfolie en klop erop met een deegrol. Kruid met peper en zout, snij in blokjes. Doe wat olie in een pan, en bak de blokjes kip.
Ontvel de teentjes look, doe in een lookpers, en bak aan in olie. Doe daar de pasta bij, en laat even meebakken.
Serveer de gebakken pasta met de smeuïge prei en de blokjes kip. Werk af met fijngehakte peterselie en gemalen kaas.
Je kan dit gerecht op tafel zetten aan €2,07 per persoon.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be