Spring rolls met lentegroenten en een pikante tomatendip

Ingrediënten

voor de spring rolls

voor de tomatendip

Beginner
4 personen
Tussen 15 en 30 minuten
Hapje

Bereiding

  1. Voor de spring rolls: Laat de rijstvermicelli weken in water

  2. Reinig de groenten

  3. Schil de gember en snij met de mandoline in fijne plakjes

  4. Snij de prei en wortel in julienne

  5. Snij het brickdeeg in vellen van +/- 8 cm breed en +/- 25 cm lang

  6. Leg onderaan op het deeg de fijngesneden groentjes, enoki take en sojascheuten samen met wat rijstvermicelli, gember, munt en koriander

  7. Rol strak op en laat rusten op een plateau met de sluiting naar beneden

  8. Frituur gedurende 2 à 3 minuten en serveer met de pikante tomatendip

  9. Voor de tomatendip: Stoof de paprika, grofgesneden sjalot, gember, look en kafir aan in olijfolie

  10. Voeg de geconcasseerde tomaat en de citroenrasp toe. Laat zachtjes inkoken

  11. Laat de suiker karameliseren, blus met azijn en voeg de sambal toe. Voeg toe aan bovenstaande coulis

  12. Blend en passeer door een zeef

0
Nog geen stemmen