Stamppot met spruitjes en spek

Ingrediënten

Beginner
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Belgisch
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Breng de aardappelen aan de kook en kruid met zout.

  2. Kuis de spruitjes en stoom (of kook) ze gedurende +/- 10 minuten. Laat intussen een klontje boter smelten in de pan, snij de 2 sjalotjes en de gebakken spekreepjes fijn en laat ze opstoven in de pan. Giet de aardappelen af wanneer ze gaar zijn. Doe ze in een grote pot, kruid met peper, zout en muskaatnoot en stamp fijn.

  3. Voeg de gestoomde spruitjes bij het spek en de sjalotjes in de pan en laat ze even mee aankorsten. Doe het spek, de sjalotjes en de spruitjes vervolgens bij de aardappelen in de pot en stamp alles fijn. Vermeng vervolgens met 3 eetlepels zure room en 2 eidooiers.

  4. Deglaceer de pan waarin je zonet de spekreepjes hebt gebakken met bruine fond en laat even inkoken. Kruid met kerrie, peper en zout, werk af met een klontje boter en zeef door. Serveer de saus bij de stamppot.

4
Average: 4 (3 votes)