Stamppot van rauwe andijvie en zelfgemaakte hamburgers

Ingrediënten

voor de puree

voor de hamburgers

voor de jus

Voor de laatste schep van deze stamppot met rauwe andijvie werd er wel eens gevochten bij Josje thuis, nu maakt Sofie hem speciaal voor haar opnieuw.

Bereiding

  1. Begin met het schillen van de aardappelen en stoom ze gaar.

  2. Ondertussen kan je aan de hamburgers beginnen: verkruimel enkele beschuiten bij het gehakt (tot het niet meer ‘nat’ is) en voeg er ook de 2 eieren bij.

  3. Snij daarna een ajuin fijn en voeg dit ook bij het gehakt. Voor de liefhebbers mag er ook nog peterselie bij. Kneed nu het gehakt tot hamburgers.

  4. Nu snij je de andijvie fijn.

  5. Smelt een klontje boter in de pan en bak de hamburgers. Kruid met peper en zout.

  6. Stamp de gare patatjes met boter, peper en zout en een scheut (warme) melk.

  7. Voeg de gemalen kaas en de andijvie bij de puree. Goed mengen!

  8. Nadat de hamburgers gebakken zijn leg je ze op een bord en giet je het vet uit de pan weg.

  9. Deglaceer vervolgens de pan met bruine fond. Kruid met peper en zout.

  10. Schik de hamburger op een bord, leg er een flinke schep stoemp naast en werk af met de jus. Smakelijk!

0
Nog geen stemmen