Stoofpotje van kippenvleugels met pilafrijst en citrus

Ingrediënten

  • 1 kg kippenvleugels
  • 1 pompelmoes
  • 5 (pers)appelsienen
  • 400 gr witte rijst
  • handvol koriander
  • 1 sjalot
  • ½ prei
  • peper en zout
  • Alpro soya bakken en braden
  • olijfolie
  • 1 el ongepelde amandelen
Beginner
4 personen
Tussen 15 en 30 minuten
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Kruid de kippenvleugels met peper en zout. Laat vetstof smelten in de pan, en kleur de vleugels aan beide kanten.

  2. Was de appelsienen en de pompelmoes en dep droog. Haal mooie lange reepjes van het oranje deel van de schil van 2 appelsienen met een dunschiller. Snij in fijne reepjes (julienne). Snij de appelsienen en pompelmoes in 2 en pers het sap uit.

  3. Blus de kippenvleugels met het sap en zet een deksel op de pot.

  4. Snij een sjalot fijn en stoof aan in wat olijfolie. Voeg de rijst toe in de pan en blus met 8 dl water. Kruid met zout en peper. Meng goed en laat garen onder deksel.

  5. Doe de zestes bij de kip. Snij de amandelen in stukjes en doe er ook bij. Laat nog 10 minuten pruttelen onder deksel.

  6. Snij de prei in fijne reepjes, en hak de koriander. Serveer de kippenvleugeltjes bovenop de pilafrijst en werk af met de saus, prei en koriander.

  7. Je kan dit gerecht op tafel zetten voor € 2,31 per persoon.

3
Average: 3 (1 vote)