Tongrolletjes met spinaziepesto, trostomaatjes en volkoren spaghetti

Ingrediënten

voor de pesto

  • 1 pakje jonge bladspinazie
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 handjes cashewnoten
  • 4 el Parmezaanse kaas
  • een scheutje olijfolie
  • een handvol verse basilicumblaadjes
  • sap van 1/2 citroen
  • vers gemalen peper
  • grof zeezout

voor de spaghetti

  • 200 g volkoren spaghetti
  • een scheutje olijfolie

voor de trostomaten

  • enkele takken trostomaten
  • vers gemalen peper
  • grof zeezout

voor de tongrolletjes

  • 12 tongscharfilets (2/1kg)
  • vers gemalen peper
  • een snuifje zeezout

voor de afwerking

  • enkele verse basilicumblaadjes
  • een stukje Parmezaanse kaas

Op reis met Lesley-Ann Poppe. Lesley-Ann houdt van de Oosterse en de Mediterrane keuken: eenvoudige, pure gerechten. We brengen een beetje zon in huis met deze ovenschotel: tongrolletjes met pesto van spinazie, trostomaatjes en volkoren spaghetti. 

Dit kan iedereen
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Maak de pesto:Meng alle ingrediënten in de cutter tot een smeuige pesto en breng op smaak met vers gemalen peper en zeezout.

  2. Maak de pasta: Verwarm de oven voor op 220C. Kook de spaghetti volgens de instructies op de verpakking beetgaar in een ruime pot gezouten water met een scheutje olijfolie. Giet af en verdeel over de ovenschaal.

  3. Bereid de tongfilets voor: Kruid de tongfilets met peper en zout op de velkant en rol ze rond 2 vingers op tot een mooi rolletje. Leg de rolletjes op de spaghetti in de ovenschaal en lepel in elke rolletje wat pesto.

  4. Bereid de kerstomaten voor: Was de kerstomaten en verdeel ze in takjes tussen de tongfilets. Werk af met een scheutje olijfolie, vers gemalen peper en zeezout. 

  5. Zet de ovenschaal 10-12 minuten in de voorverwarmde oven. 

  6. Haal uit de oven. Serveer de schotel op tafel.

0
Nog geen stemmen