Torentje van bloedworst, appel en puree

Ingrediënten

voor de appeltjes

voor de saus

  • 400 ml bruine fond
  • peper
  • zout
  • 1 klonje boter

voor de puree

Bloedworst, puree en appelmoes, het is een klassieker. Sofie maakt niet alleen haar eigen lekkere versie, ze tovert het ook om tot een mooi bordje. Eenvoudig en lekker, zo hebben we het graag. Smakelijk.

Beginner
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Belgisch
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Haal het vel van de bloedworst. Snij in stukjes.

  2. Snij de ajuin fijn. Bak de ajuin aan in wat boter. Voeg de bloedworst toe. Kruid met peper en zout.

  3. Schil de appeltjes. Snij in stukjes. Bak aan in wat boter.

  4. Voeg wat honing toe en laat verder aanbakken. Draai af en toe om. 

  5. Schil de aardappelen. Stoom (of kook) gaar. Voeg een klont boter toe. Plet tot puree. Kruid met zout, peper en muskaatnoot. Voeg eventueel één of twee eidooiers toe. Meng een scheutje melk onder de puree.

  6. Haal de bloedworst uit de pan. Deglaceer met bruine fond. Voeg een klontje boter toe, kruid met peper en zout. 

  7. Blus de appeltjes met wat witte porto. Laat de alcohol verdampen.

  8. Vul een ring met de puree. Lepel er bloedworst op en werk af met de appel en wat saus.

0
Nog geen stemmen