Vanillebavarois met kaneel, chocolade-pindanotencrumble en mandarijntjes

Ingrediënten

  • 4 mandarijntjes
  • 250 ml room
  • 200 ml melk
  • 70 gr suiker
  • 1 vanillestokje
  • 2 kaneelstokjes
  • 4 eierdooiers
  • 11 gr gelatine

voor de crumble

  • 100 gr volkorenbloem
  • 80 gr rietsuiker
  • 80 gr gepelde pindanoten
  • 80 gr boter
  • 20 gr ongezoet cacaopoeder
Gevorderde
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Belgisch
Dessert

Bereiding

  1. Doe twee stokjes kaneel samen met de melk en een vanillestokje in een pot. Voeg hier 70 gram suiker aan toe en breng het geheel aan de kook.

  2. Weeg 11 gram gelatine af en laat weken in koud water.

  3. Scheid vier eieren en klop vervolgens de eidooiers wit in de keukenrobot. Daarna is het de beurt aan de room die tot slagroom geklopt mag worden.

  4. Doe de geweekte gelatineblaadjes nu bij de warme melk. Wanneer deze goed zijn gesmolten is en de vanillestok en de kaneelstokjes er uit de melk gehaald zijn mogen de opgeklopte eigelen worden toegevoegd.

  5. Laat het mengsel een tiental minuutjes afkoelen in de koelkast.

  6. Maak ondertussen de crumble. Doe de pindanoten samen met 80 gram rietsuiker en 2 eetlepels koffie-cappuccino kruidenmix in de blender. Voeg hier nog 2 eetlepels cacaopoeder, 100 gram volkorenbloem, een snuifje zout en 80 gram boter bij. Mix alles tot een kruimelige massa.

  7. Strooi de crumble uit op een bakplaat en bak gedurende 10 minuten af in een voorverwarmde oven van 190°.

  8. Pel de mandarijntjes à vif (verwijder alle schil en maak mooie partjes door tussen de nerven van het mandarijntje te snijden). Doe een bodempje in elk glas.

  9. Haal het eiermengsel uit de koelkast en voeg er de opgeklopte room aan toe. Meng goed tot een gladde bavarois. Schep een flinke lepel op de mandarijntjes en werk af met een laagje van de ondertussen afgekoelde crumble.

0
Nog geen stemmen