Soepje met vongole, asperges, look en peterselie

Ingrediënten

Een aspergesoepje met venusschelpen, als dat geen topgerecht is?!

Dit kan iedereen
4 personen
Tussen 15 en 30 minuten
Belgisch

Bereiding

  1. Schil de asperges. Begin twee centimeter onder het kopje en ga zo naar beneden. Schil mooi rondom. Snij het onderste stuk (ongeveer een centimeter) af.

  2. Laat de schillen en onderste centimeters meekoken in de visbouillon.

  3. Snij de asperges in schuine stukjes (=losanges). Doe olijfolie in een pan en laat de pan goed opwarmen. Bak de asperges op in de hete pan. Kruid met peper en zout. Kleur mooi aan.

  4. Spoel de vongole goed in koud water.

  5. Pel drie tenen look en snij in schijfjes.

  6. Was de peterselie en hak de blaadjes fijn.

  7. Doe drie eetlepels olijfolie in een wokpan. Laat opwarmen. Voeg de look toe.

  8. Voeg de vongole toe. Schud op. Blus met vermout.

  9. Zeef de bouillon en voeg toe aan de vongole. Voeg er ook de asperges aan toe.

  10. Werk af met de peterselie.

  11. Serveer in een diep bord en werk af met parmezaan.

0
Nog geen stemmen