Wontonsoep met Sint-Jakobsvruchten en avocado

Ingrediënten

voor de wonton

Voor de bouillon

Jelle Cleymans is geen fan Sint-Jakobsvruchten en avocado. Sofie overtuigt hem met een heerlijke Aziatische soep. Wontons zijn Aziatische ravioli. Sofie vult ze op met Sint-Jakobsvruchten en avocado. Geen fan? Maak dan een andere vulling bv. krab of scampi. En wat met al die Aziatische producten? Je vindt ze allemaal in Aziatische winkels of in de bekendere supermarktketens.

Beginner
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Aziatisch

Bereiding

  1. Cutter de Sint-Jakobsvruchten fijn. Kruid met sesamolie, oestersaus, peper en fleur de sel. EN NOG IETS?

  2. Schil en snij een half sjalot heel fijn. Meng onder de Sint-Jakobsvruchten.

  3. Snij de avocado in fijne sneetjes 

  4. Maak telkens twee zijdes van de wontonvelletjes vochtig. Lepel er een theelepel van de vulling op en werk af met een schijfje avocado. Plooi en kleef dicht.

  5. Maak de bouillon.

  6. Hak lente-uitjes fijn. 

  7. Plet de look. Snij de gember fijn. 

  8. Snij de paksoi in kleinere stukken.

  9. Wok de look met de gember in wat olie. Voeg vier eetlepels sojasaus, het 5-kruiden poeder, hoisinsaus en oestersaus doe. Breng op smaak met sesamolie. Blus met bouillon.

  10. Laat de paksoi en lente-uitjes even mee garen. Breng aan de kook.

  11. Voeg de wontons toe. Laat 1 minuut mee pruttelen.

  12. Strooi er gehakte koriander, gefrituurde uitjes en lente-ui over. Serveer met een partje limoen.

0
Nog geen stemmen