Wrap met köfte

Ingrediënten

voor de dressing

Dit kan iedereen
4 personen
Tussen 15 en 30 minuten
Midden-Oosters

Bereiding

  1. Pers 3 teentjes look. Snij de chilipepers doormidden, ontpit ze en hak ze fijn. Doe alles in een grote kom.

  2. Spoel de kruiden en sla. Dep ze droog met een handdoek.

  3. Hak de kruiden fijn. Verdeel ze in 2 kommen. Hak vervolgens de muntblaadjes en koriander fijn en verdeel ook die over de 2 kommen.

  4. Doe het gehakt in de grote kom. Kruid met peper & zout, curry- en paprikakruiden. Meng alles goed onder elkaar met de hand.

  5. Snij het gehakt in rechthoekige vormen. Leg ze tussen je handen en druk goed aan.

  6. Verwijder de onderste bladeren van de sla. Zwier de sla droog met een slazwierder.

  7. Snij een halve ui zo fijn mogelijk in reepjes. Snij ook de avocado in reepjes.

  8. Doe een scheutje arachideolie in de pan en leg het gehakt erin. Laat mooi aankleuren.

  9. Smeer een streepje harissa in het midden van de wrap. Wrijf de wrap in met de dressing en vul het midden van de wrap met de ui, avocado en de sla. Leg er 2 stukjes gehakt op.

  10. Rol de wrap op en wikkel die in met aluminiumpapier. Druk de zijkanten goed aan.

  11. Steek de wrap tussen het croque monsieur machine en druk goed aan.

  12. Voor de dressing: Voeg wat yoghurt bij de munt en koriander die al klaar staan. Doe er 1 teentje look en een scheutje olijfolie bij. Roer alles door elkaar. 

5
Average: 5 (1 vote)