Financiers met chocolade

Ingrediënten

  • 100 gr amandelpoeder
  • 150 gr suiker
  • 35 gr bloem
  • 5 eiwitten
  • 140 gr boter, gesmolten
  • 50 gr pure chocolade, gesmolten in de boter (een nachtje laten rusten in de frigo)
Beginner
4 personen
Tussen 15 en 30 minuten
Frans
Gebak

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Meng het amandelpoeder, de suiker en de bloem met de klopper van de keukenrobot. Voeg het eiwit er in één beweging aan toe terwijl het toestel op matige snelheid draait.

  2. Vermeng de gesmolten boter met de chocolade. Voeg het chocolade-botermengsel toe aan de massa in de keukenrobot wanneer het eiwit is opgenomen. Doe dit in een vloeiende beweging. Laat het toestel op matige snelheid draaien.

  3. Giet het mengsel in een spuitzak.

  4. Vet de bakvormpjes licht in en vul elk vormpje voor de helft met het mengsel.

  5. Bak ze 10 minuten in de warme oven. De binnenkant mag een beetje zacht zijn. Laat lichtjes afkoelen.

  6. Sofies tip:  Gebruik hazelnootboter in plaats van gewone boter. Verwarm de boter daarvoor totdat ze goudbruin is.

0
Nog geen stemmen

De MeesterBakker

Recepten
Sofie Dumont & Bernard Proot
Uitgeverij
Borgerhoff & Lamberigts en vtmBooks
Fotografie
Luk Thys en Bram Debaenst
ISBN
9789089312976