Ananastaartje met gembergelei en aardbeien

Ingrediënten

  • 1 knolletje gember
  • 4 schijfjes ananas
  • 4 klontjes bakboter
  • 4 el suiker
  • 4 velletjes bladerdeeg (12cm doorsnede)
  • 4 dl witte wijn
  • 8 el suiker
  • 1 blaadje gelatine
  • 8 blaadjes munt
  • 8 aardbeien
Beginner
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Dessert

Bereiding

  1. Smelt de boter in een pan, leg de ananas erin en laat karameliseren. Beleg de ananas met de bladerdeegjes in de pan (met een metalen steel!) en bak vervolgens 15 minuten op 170 graden.

  2. Doe 4 eetlepels suiker in de wijn en warm hem op. Voeg er vervolgens de versneden gember aan toe. Laat uitlekken in een zeef en voeg er de geweekte gelatine aan toe. Laat afkoelen.

  3. Leg een beetje gelei in een diep bord en schik daarbovenop het taartje. Werk af met de gesneden munt en de aardbeien.

0
Nog geen stemmen