Asperges met spek en merg op toast

Ingrediënten

  • 200 gr merg uit het been (in blokjes, bevroren)
  • 1 bot asperges
  • 1 ciabatta
  • olijfolie
  • 1 teentje look
Beginner
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Belgisch
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Bak de spekblokjes in de olijfolie met 1/2 versnipperd teentje look. Snijd de schoongemaakte asperges overlangs en snij ze in stukjes. Voeg de asperges bij de spekblokjes in de pan. Kruid ze pas als ze beginnen te 'zweten' met peper en een klein beetje zout.

  2. Snijd sneetjes van de ciabatta en rooster ze krokant in wat olijfolie. Smeer ze in met een teentje look.

  3. Bak de blokjes merg in een pan met anti-kleeflaag (vetstof is niet nodig want merg bevat al veel vet op zich). Kruid ze op het eind met wat peper en zout.

  4. Leg de gebakken asperges met spek op een bord. Leg de mergblokjes op de toastjes en serveer deze op de asperges.

0
Nog geen stemmen