Aziatische noedelsoep

Ingrediënten

  • 16 scampi's
  • noedels
  • sojascheuten
  • bakboter
  • 2 kipfilets
  • 1 el kippenbouillon
  • 2 cl sherry
  • 1 teen look
  • 1 rode peper
  • 3 lente uitjes
  • 1 rode paprika
  • 2 tomaten
  • 100 gr sojascheuten
  • koriander
  • cashewnootjes
  • zout
Dit kan iedereen
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten

Bereiding

  1. Kook een halve liter water samen met een beetje PH Kippenbouillon.

  2. Snijd de look, de gember en de rode peper fijn en voeg deze toe aan de bouillon. Snijd de kipfilets in reepjes, voeg ze toe aan de bouillon en laat dit gedurende 3 minuten koken. Snijd nu de groentjes (behalve de sojascheuten) in julienne en laat deze ook even meekoken in de bouillon.

  3. Voeg vervolgens de noedels toe aan het geheel, schakel het vuur uit en laat de noedels mee ‘zwellen'. Voeg op het laatst de sojascheuten toe.

  4. Rijg de scampi aan een spiesje en gril ze aan beide kanten gaar in een beetje boter.

  5. Schik de noedels in het midden van een groot diep bord en giet de bouillon er samen met de groentjes en de kip overheen. Werk het gerecht af met de fijngesnipperde koriander en cashewnootjes.

0

Nog geen stemmen