Bloemkoolsoepje met curry pesto

Ingrediënten

  • mini groene bloemkool
  • een halve liter water
  • 1 el groentebouillon
  • 4 sneetjes brood
  • 1 el curry
  • 2 dl olijfolie
  • 2 el pijnboompitten
  • 2 el parmezaanpoeder
  • platte peterselie
  • 1 el balsamicoazijn
  • olijfolie
Beginner
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Belgisch
Soep

Bereiding

  1. Haal wat bloempjes van de bloemkool (12). Haal ook de bloempjes van de mini kooltjes. Snijd de rest van de witte bloemkool fijn en stoof in wat boter. Bevochtig met water en voeg er de PH groentebouillon bij. Laat 30’ sudderen tot de kool super gaar is.

  2. Breng op smaak en mix tot een gladde soep.

  3. Mix 2 dl olijfolie met 1 eetlepel PH curry, pijnboompitten en Parmezaan tot pesto. Toast de sneetjes brood.

  4. Meng de koolbloempjes met wat olie, azijn en PH curry en schik ze op de toasts. Serveer de soep met de toast, platte peterselie en de curry pesto.

0
Nog geen stemmen