Chocolade cupcake met romige topping

Ingrediënten

Ingrediënten

  • 125 ml zure room
  • 2 eieren
  • snuifje zout
  • 50 gr boter
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 50 gr witte suiker
  • 50 gr donkerbruine suiker
  • mascarpone
  • 135 gr zelfrijzende bloem

materiaal

  • papieren bakvormpjes
  • bakvorm voor muffins
Dit kan iedereen
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Gebak

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 140 °C gedurende 25 minuten.

  2. Zeef de bloem en het cacaopoeder boven een grote kom en voeg een snuifje zout, de suikers en de zachte boter eraan toe. Mix het geheel op lage snelheid tot het de structuur van grof zand heeft.

  3. Klop de zure room eerst met 1 ei los en voeg dan het tweede ei eraan toe en meng goed.

  4. Schenk de helft van het zure roommengsel al mixend bij het bloem-cacaomengsel en mix tot alles is opgenomen.

  5. Voeg vervolgens het tweede deel er al mixend aan toe en mix tot het geheel egaal is.

  6. Leg de papieren vormpjes in een bakvorm voor muffins en vul ze voor 2/3 met het beslag.

  7. Bak ze in 25 minuten stevig en gaar. (Bij het duwen op de cakejes veren ze terug.)

  8. Neem ze na 5 minuten uit de bakvorm en laat ze verder afkoelen.

  9. Topping: Klop de mascarpone op met de bloemsuiker en smeer de cupcakes ermee in. Werk het geheel af met een chocolade koffieboon of een beetje cacao.

0
Nog geen stemmen