Eenpansgerecht met lotte

Ingrediënten

  • snuifje ras el hanout
  • 6 teentjes look
  • 1 dl olijfolie
  • ½ rode paprika
  • rode olijven
  • 1 zoete witte ui
  • zout
  • peper
  • 1 gekonfijte citroen
  • 1 takje groene selder
  • snuifje Piment d’Espilette
  • 400 gr lotte
  • 1 handvol boontjes
  • scheutje olijfolie
  • 1 dl visbouillon
  • 6 saffraandraadjes
  • broodcroûtons
Gevorderde
4 personen
Tussen 15 en 30 minuten
Marokkaans
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. De lotte in stukken verdelen, laten marineren in een mengsel van olijfolie, enkele blaadjes groene selder, 4 teentjes look, snuifje ras el hanout en een stukje gekonfijte citroen. Laat even trekken.

  2. Paprika schillen met dunschiller, zaden en lijsten uitsnijden en in julienne snijden.

  3. Snijd de witte ui in ringen, maak de boontjes schoon en snijd ze in “siflette”( schuine kleine partjes)

  4. Haal de tenen look en de groene selder uit de marinade, voeg de fijngesneden zoete witte ui, de paprika en de boontjes toe. Beetje visfumet, saffraan, peper en zout, 2 fijngehakte lookteentjes. Stomen 6 minuten op 100°C.

  5. In stoofpotjes overscheppen en mengen met olijfjes, piment d’Espilette en croûtons. Afwerken met een klein stukje gekonfijte citroen en wat platte peterselie.

0
Nog geen stemmen