Fazant 'op zijn Brabants' met witloof en fijne frietjes

Ingrediënten

  • 1 handvol tuinkers
  • 3 stronken witloof
  • 1 klontje boter
  • peper
  • nootmuskaat
  • frieten of kroketten
  • zout

Fazant is toch iets anders dan kip. Het is wild, feestelijk en lekker. Zoek je nog een eenvoudig feestgerecht voor Kerstmis? Maak dan fazant klaar. Serveer het natuurlijk met frietjes of kroketjes.

Dit kan iedereen
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Belgisch
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Neem een grote wijde pan waar een deksel op kan. Bak de fazant langs alle kanten mooi bruin in boter. Zie erop dat de boter mooi schuimend blijft (niet laten verbranden).

  2. Schik het witloof langs de fazant en kruid deze met peper, zout en nootmuskaat, en laat gedurende 1,5 uur garen op een zacht vuur onder deksel of zilverpapier. Serveer met fijne frietjes en de tuinkers.

0
Nog geen stemmen