Gebakken zeetong 'Meuniere'

Ingrediënten

Dit kan iedereen
Tussen 15 en 30 minuten
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Reinig en was de champignons zorgvuldig zodanig dat al het zand verwijderd is. Bak de champignons in een hete pan met boter. Kook de aardappelen goed gaar en plet ze.

  2. Wentel de zeetong in bloem en bak ze in ruim veel boter krokant aan beide kanten.

  3. Kook de melk en voeg bij de geplette aardappelen samen met de gebakken champignons en een klontje boter ( hou eventueel 3 mooie champignons aan de kant als versiering). Kruid af met peper en zout. Hak het bieslook en de platte peterselie fijn en meng als laatste bij de aardappelpuree.

  4. Fileer de gebakken zeetong en verwijder de middengraat. Lepel er eventueel een beetje bakboter van de zeetong naast of over de vis als versiering.

5
Average: 5 (1 vote)