Gebakken zonnevis op een artisjok gevuld met kleine groenten

Ingrediënten

  • 125 gr mozzarella
  • 170 gr zonnevisfilet / persoon
  • 400 gr brunoise groenten (courgette, aubergine,...)
  • 2 aardappelen
  • arachideolie
  • boter
  • 1 blik tomatencoulis
  • 2½ dl visfumet
Beginner
4 personen
Tussen 15 en 30 minuten
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Maak een brunoise van groenten naar keuze, stoof ze mooi aan. Vul het hart van de artisjok met gebakken brunoise van groenten en daarop een stukje mozzarella. Zet dit gedurende 2 minuten in de stoomoven.

  2. Snij de aardappelen met een mandoline fijn en leg deze als dakpannen op de zonnevis. Warm de pan met de arachideolie op, leg de vis met de kant waar de aardappelen op liggen in de pan, na 2 minuten omdraaien.

  3. Voor de saus, meng de tomatencoulis met de visfumet en laat inkoken. Leg een lepel groenten in een diep bord, overgiet met de saus. Leg dan de vis in het bord en het hart van de artisjok.

0
Nog geen stemmen