Gegrilde hamburger met aardappelen op de barbecue

Ingrediënten

  • 100 gr salami
  • 4 aardappelen
  • 350 gr varkensgehakt
  • 350 gr rundsgehakt
  • 2 teentjes look
  • 801 gr Oud Brugge kaas
  • 1 gehakte ui
  • 30 gr tacochips
  • 2 th lepel verse oregano
  • 2 el gemarineerde tomaten
  • 200 gr sladressing
  • 2 el ketchup
  • 2 el pesto
Dit kan iedereen
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Snij de kaas en salami in kleine stukjes. Doe de taco's en de ui erbij. Meng alles samen met het vlees. Maak twee ballen en druk die plat als een hamburger. Kruid die met vleeskruiden.

  2. Kook de aardappelen gaar (of stomen). Snij het hoedje eraf en haal die uit. Snij de tomaatjes klein en meng die met de geplette aardappel, mascarpone en oregano. Kruid met groentenkruiden.

  3. Maak de saus door de sjalot fijn te snipperen. Meng met de dressing, ketchup, pesto en peterselie.

  4. Plaats de aardappelen 20 minuten in de gesloten barbeque. Grill de hamburgers 10 minuten naast de aardappelen op een grillplaat. Serveer met de saus en de aardappelen. Je kan er ook een slaatje bij serveren.

0
Nog geen stemmen