Gehaktbrood

Ingrediënten

  • 500 gr gemengd gehakt
  • 50 gr paneermeel
  • 1 ei
  • 1 teentje look
  • boter
  • 1 ajuin

Heerlijk, gehaktbrood! Maar hoe maak je het eigenlijk? Ga je thuis zelf aan de slag? Probeer dan zeker dit recept.

Dit kan iedereen
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Snij de ajuin en het look fijn. Meng het gehakt met de eieren, fijngesnipperde ajuin, look en het paneermeel. Kruid met peper en zout. Meng alles met de hand, vorm het tot een broodje. Tip: maak je handen nat om het broodje te vormen, en wrijf alle barstjes eruit.

  2. Bak het gehaktbrood 4 à 5 minuten aan een kant krokant aan in de boter. Draai het om en plaats het vlees 30 à 40 minuten in een oven van 170 à 180 graden.

  3. Snijd het gehaktbrood vervolgens in schijfjes, en serveer met bijvoorbeeld een uiensaus en puree.

0
Nog geen stemmen