Gemarineerde tonijn met geuze, kappertjes en olijven

Ingrediënten

  • 200 gr verse tonijn
  • 1 teentje look
  • 10 gr suiker
  • 30 gr grof zeezout
  • 2 takjes tijm
  • 2 takjes rozemarijn
  • 4 zwarte peperbollen
  • 1 steranijs
  • 5 zwarte olijven
  • 5 groene olijven
  • 2 augurkjes
  • 1 el kappertjes
  • 2 el olijfolie
  • ¼ dl rode wijnazijn
  • ¼ dl geuze
Dit kan iedereen
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Voorgerecht

Bereiding

  1. Snij de tonijn in plakjes van 1 cm dik, overstrooi met een beetje suiker, wat grof zout en wat peper. Hak de look, de tijm, de rozemarijn, de zwarte peperkorrels, steranijs en de knoflook heel goed met elkaar. Leg er wat kappertjes over, de fijngesneden olijven en augurken erbij, de steranijs en de gehakte kruiden.

  2. Olijfolie, geuze en rode wijnazijn giet je er voorzichtig over. Laat marineren gedurende 30 min.

0
Nog geen stemmen