Gestoomd taartje met sint-jacobsvruchten en ganzenlever

Ingrediënten

  • 12 sint-jakobsvruchten
  • 4 koolbladen
  • 2 sjalotten
  • 250 gr Parijse champions
  • 4 schijfjes ganzenlever
  • 3 el cherez azijn
  • 1 el water
  • boter
  • 3 el room
  • enkele klontjes echte boter
  • 50 gr gedroogde ham
  • enkele takjes verse tijm
Beginner
4 personen
Tussen 15 en 30 minuten

Bereiding

  1. Kook de koolbladen in hun geheel voor zo'n 2 minuten.

  2. Smelt wat boter en doe er de gesneden champignons bij, kruid met peper en zout.

  3. Haal het koolblad uit het water en spoel even onder koud water, ontdoe het van de nerf.

  4. Leg hem in een vormpje, leg er de sint-jakobsvruchten in, de gebakken champignons erop, een fijn schijfje ganzenlever en een sneetje Ganda Ham.

  5. Doe de kool dicht en snijd het teveel aan kool af, zet 2 minuten op 120 graden in de stomer.

  6. Zet de cherez azijn op het vuur, snijd wat tijm fijn en doe die bij de azijn, het water, laat even opkoken doe er de room bij, werk op met echte boter en mix.

  7. Leg het koolpakketje erin en gebruik het schuim van de melk om het bord mee te versieren.

0
Nog geen stemmen