Gestoomde kabeljauw in spek met mosselen, garnalen en sabayon

Ingrediënten

  • 4 stukken kabeljauw
  • 4 aardappelen
  • 8 spekreepjes
  • 4 el gepelde garnalen
  • 2 eierdooiers
  • currypoeder
  • 2 dl witte wijn
  • bieslook
  • 1 dl room
Gevorderde
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Snij de knolselder en de aardappelen in grote stukken. Voeg er een beetje water aan toe, breng op smaak en stoom gedurende 10 minuten op 120 graden. Maak er een puree van en kruid met peper en zout.

  2. Stoom de gekruide mosselen gaar met de witte wijn en room en bewaar het sap. Rol de kabeljauw in de spekreepjes, kruid met peper en stoom deze samen met de mosselen gaar gedurende 2 minuten op 120 graden.

  3. Klop op een licht vuur 2 eierdooiers, witte wijn, curry, peper en zout tot een sabayon en voeg er een beetje vocht van de mosselen aan toe. Serveer de kabeljauw met de mosselen, garnalen, puree en de sabayon en versier met bieslook.

0
Nog geen stemmen