Groentenloempia

Ingrediënten

loempia

  • rijstdeeg
  • 1 teentje look
  • wortel
  • courgette
  • prei
  • sojascheuten
  • 1 eiwit

dipsausje

  • 1 peperoni
  • 1 teentje look
  • 2 el honing
  • 2 el balsamicoazijn
  • 2 el sojasaus
  • 1 th lepel gehakte gember
  • 1 th l koriander
  • 4 el slaolie
Beginner
4 personen
Meer dan 90 minuten
Japans

Bereiding

  1. Schik de velletjes rijstdeeg tussen vochtige handdoeken tot ze week zijn (ongeveer 10 minuten).

  2. Snijd de peperoni in twee en verwijder de pitjes, snipper hem fijn en voeg samen met een teentje gehakte look en de gember. Meng dit met de honing, azijn, sojasaus, koriander en werk op met slaolie tot een sausje.

  3. Schik hoopjes van de julienne op de rijstdeegblaadjes en rol ze op tot loempia's en kleef ze dicht met wat water. Laat ze minstens 2 uur rusten in de koelkast. Frituur ze op 180 graden. Serveer de krokante loempia's met de saus.

0
Nog geen stemmen