Inktvisringen met tartaarsaus

Ingrediënten

inktvis

  • 16 Inktvisringen
  • 2 Eieren
  • 4 el Bloem
  • 2 el Bier

Afwerking

  • Krulsla of groene sla

tartaarsaus

  • 1 Hardgekookt ei
  • 1 el Mosterd
  • 2 el Witte wijnazijn
  • 3 el water
  • 4 dl Arachideolie
  • Zout
  • Peterselie
  • Kappertjes
  • 1 Sjalot
Dit kan iedereen
4 personen
Minder dan 15 minuten
Belgisch
Hapje

Bereiding

  1. Meng de bloem met de dooiers, het bier en de geklopte eiwitten.

  2. Maak mayonaise voor de tartaar en voeg peterselie, kappertjes, 1 sjalot en 1 hardgekookt ei toe. Voeg dan de mosterd, azijn en de archadeolie toe en meng goed.

  3. Haal de ringen door de bloem en dip ze in het beslag. Frituur op 180° tot ze goudbruin zien.

  4. Serveer met sla en tartaarsaus.

0
Nog geen stemmen