Kalfsblanquette

Ingrediënten

  • 1 kg kalfsvlees voor ragout
  • 1 ajuin
  • 1 teentje look
  • 50 gr bloem
  • 50 gr boter
  • ¾ l melk
  • bouillon (hoeveelheid naar keuze)
  • 2 dl room
  • 10 jonge worteltjes
  • 5 jonge raapjes
  • 2 selderstengels
  • 10 peultjes
  • 10 lente-uitjes
  • 20 boontjes
  • 4 witte asperges
  • 4 groene asperges
  • rundsbouillon
  • 1 dl room
  • ½ citroen
Beginner
4 personen
Meer dan 90 minuten
Belgisch
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Maak een bouillon met de prei, de selder, de wortel, de ajuin, de look, tijm en laurier. Voeg wat rundsbouillon toe, zet alles goed onder water en kook de stukken kalfsvlees gaar in de bouillon in ongeveer 2 uur.

  2. Maak een roux van boter en de bloem. Bevochtig met de melk tot een bechamel, voeg er ongeveer een 1/2l bouillon aan toe naar smaak. Roer tot de gewenste dikte en voeg er de room en wat citroensap aan toe.

  3. Versnijd de jonge groentjes en kook ze gaar, spoel achteraf af onder koud water.

  4. Voeg het vlees bij de saus alsook de gekookte groentjes. Laat even opkoken en breng op smaak. Voeg de peterselie toe en serveer met puree of gekookte aardappelen.

0
Nog geen stemmen