Marshmallow

Ingrediënten

  • 500 gr kristalsuiker
  • 1 el glucose
  • 3 eiwitten
  • 3 el suiker
  • 20 gr gelatine
  • 3,5 dl water
  • kleurstof
  • maïszetmeel
  • geraspte kokos
Gevorderde
4 personen
Tussen 15 en 30 minuten
Amerikaans
Gebak

Bereiding

  1. Maak een suikersiroop met de suiker, het water en de glucose. In het begin mag je erin roeren zodat alles mooi gemengd is. Zodra het kookt mag je er niet meer in roeren! Controleer de temperatuur met een suikerthermometer (verwarmen tot 125°).

  2. Week ondertussen de gelatineblaadjes in water.

  3. Klop de eiwitten op met 3 eetlepels suiker. Als het eiwit stijfgeklopt is, moet je toch nog blijven kloppen op de laagste stand en ondertussen voeg je de suikersiroop in een fijn straaltje toe (de suikersiroop moet dan 125° zijn).

  4. Neem de geweekte gelatineblaadjes en smelt ze een beetje in een warm pannetje. Voeg dit dan ook straalsgewijs bij de opgeklopte eieren terwijl je het eiwit in beweging blijft houden met de mixer op de laagste stand. Blijven mixen op de laagste stand tot de grootste hitte eruit is.

  5. Strooi wat maïszetmeel op de bodem van de bakvorm. Stort de helft van het eiwitmengsel in de bakvorm. Voeg aan de andere helft een druppel rode kleurstof toe. Roer tot je een mooie roze kleur krijgt en stort bovenop het witte deel. Laat afkoelen in de koelkast.

  6. Snijd de massa met een warm mes (zodat je geen randen stuk trekt). Wentel de marshmallows eerst in maïszetmeel en bestrooi daarna met bloemsuiker of kokosmengsel.

5
Average: 5 (1 vote)