Nasi goreng

Ingrediënten

  • 500 gr gekookte rijst
  • 1 ei
  • 30 gr gekookte hamblokjes
  • 30 gr kippenfilet blokjes
  • 1 el gesneden boontjes
  • ½ teentje look
  • 1 th lepel sambal oelek
  • 1 el gehakte cashew nootjes
  • wokolie
  • kroepoek
Beginner
4 personen
Tussen 15 en 30 minuten
Aziatisch
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Snij de groetjes in kleine blokjes (brunoise).

  2. Verhit wat olie in een wok en bak de look en de sambal erin. Voeg de blokjes kip toe.

  3. Als de kip gaar is mogen de groentjes erbij. Doe de groentjes aan de kant en voeg nu het ei toe en maak er een roerei van.

  4. Voeg de doperwtjes en de hamblokjes toe en zet het vuur iets lager. Laat de gekookte rijst mee warmen.

  5. Werk af met de ketjap, cashew nootjes en de sesamzaadjes. Frituur de kroepoek, deze kan je er nog bij serveren.

5
Average: 5 (1 vote)