Paling in room

Ingrediënten

  • 1 dl pastis
  • 1 dl witte wijn
  • 4 dl room
  • peper
  • 1 el groentebouillon
  • fijngehakte look
  • viskruiden
  • 1 el boter
  • 800 gr verse paling
  • fijngehakte platte peterselie
  • zout
Beginner
4 personen
Tussen 15 en 30 minuten
Belgisch
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Doe de boter in een gewone pan en zet deze op een hoog vuur. Snijd de paling in stukken en kruid deze met peper, zout en de viskruiden. Rol de paling door een beetje bloem en schud hem vervolgens goed af. Doe de paling in de warme pan en bak hem gedurende 2 à 3 minuten aan elke kant.

  2. Giet de pastis eroverheen en flambeer. Voeg het water en de witte wijn eraan toe en breng op smaak met de groentenbouillon en de look. Laat dit alles tot de helft inkoken.

  3. Voeg de room eraan toe en laat dit inkoken tot de saus indikt. Werk af met de fijngehakte peterselie.

0
Nog geen stemmen