Rijstpap op Vlaamse wijze met meloen geparfumeerd met tequila en limoen

Ingrediënten

  • 1 mespunt zout
  • 1 limoen
  • 1 honingmeloen
  • 3 tequila
  • 50 gr suiker
  • 1 kaneelstok
  • mespunt saffraanpoeder
  • 1 snuifje zout
  • 1 vanillepeul
  • ¾ l melk
  • 1 bot verse munt
  • 30 gr bakboter
  • 70 gr dessertrijst
Beginner
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Belgisch
Dessert

Bereiding

  1. Rijstpap : Spoel de rijst, breng alle ingrediënten in een stoomschaal, goed mengen en stoom dit gedurende 40 min op 80°C. Het kaneelstokje verwijderen zodra je de rijst uit de oven haalt en afwerk met een klontje Apro bakken & braden.

  2. Meloen : doormidden snijden, zaadjes verwijderen en kleine bolletjes uithalen, leg ze in een grote kom.

  3. Tequiladressing : Limoen raspen en de zeste toevoegen aan de tequila, het sap van ½ limoen, de honing en het zout. Goed mengen en over de meloenbolletjes gieten.

  4. Muntblaadjes verdelen over de meloen en alles een kwartiertje laten trekken.

  5. Breng een quenelle rijstpap in een mooi glaasje, verdeel er de bolletjes meloen over en garneer met nog wat munt en limoenrasp. Als afwerking een beetje donkere kandijsuiker.

0
Nog geen stemmen