Soepje van oesterzwammen

Ingrediënten

  • 125 gr oesterzwammen
  • 30 gr gedroogd eekhoorntjesbrood
  • ½ fijngehakte sjalot
  • 1 l water met PH Kippenbouillon
  • 10 gr geroosterde pijnboompitjes
  • kleine korstjes van rozijnenbrood
Dit kan iedereen
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Soep

Bereiding

  1. Leg het eekhoorntjesbrood in een kom en laat het 20 à 30 minuten weken in 2 ½ dl lauw water. Spoel het eekhoorntjesbrood onder koud water en knijp het uit.

  2. Verhit de olijfolie in een pan, voeg de fijngehakte sjalot toe en bak ze al roerend glazig. Snijd de verse paddenstoelen in reepjes, voeg ze toe en laat ze al roerend zacht worden.

  3. Voeg het eekhoorntjesbrood toe. Voeg vervolgens de warme bouillon en het weekvocht toe. Laat de soep op een laag vuurtje zacht koken gedurende 30 minuten en roer af en toe.

  4. Mix de soep in de blender. Kruid naar smaak.

  5. Werk de soep af met enkele pijnboompitjes, de korstjes en enkele druppels marsala. Serveer de soep met een sneetje geroosterd brood.

0
Nog geen stemmen