Soezen met ijs

Ingrediënten

  • 100 gr boter
  • 230 gr eieren
  • 180 gr bloem
  • 2 dl water
  • vanilleijs
  • gesmolten chocolade
Beginner
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Dessert

Bereiding

  1. Kook het water samen met de boter en haal het vervolgens van het vuur. Verwarm de oven op 200 °C.

  2. Voeg de bloem eraan toe en meng goed door elkaar. Meng elk ei er één voor één doorheen met een houten lepel en roer goed. Zorg ervoor dat het deeg redelijk vloeibaar (‘lopend’) blijft.

  3. Doe het deeg in een spuitzak en spuit het lauw op bakpapier. Zet de soezen gedurende 20 à 30 minuten in een oven van 180°C (afhankelijk van de grootte van de soezen).

  4. Schakel vervolgens de oven uit, zet de deur op een kier en laat de soezen nog 10 minuten afkoelen. Snijd de soezen open, doe er een bolletje vanille-ijs in en giet er gesmolten chocolade overheen.

0
Nog geen stemmen