Tagliatelle met scampi in een pesto van asperges

Ingrediënten

Dit kan iedereen
4 personen
Tussen 15 en 30 minuten
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Was en schil (eventueel) de asperges en snijd ze in stukjes. Bewaar 2 asperges rauw voor de afwerking. Kook de asperges gaar en bewaar het kookvocht.

  2. Fruit de fijngesnipperde sjalot in olijfolie en voeg de gekookte asperges en de pistachenoten toe en laat enkele minuten aanbakken.

  3. Doe dit in de cutter. Voeg er de gemalen pecorino kaas en de basilicumblaadjes aan toe en indien nodig een beetje kookvocht. Kruid met PH Pepermix en zout. Cutter tot een pesto.

  4. Snijd de 2 asperges in fluitjes.

  5. Pel de scampi, snijd ze in de helft en verwijder het darmkanaal. Bak ze, met de asperges in fluitjes gesneden gaar in een soeplepel olijfolie extra vergine en kruid naar smaak met PH Pepermix en zout.

  6. Kook de tagliatelle beetgaar in een grote pan met zout. Giet ze af en roer er de zelfgemaakte pesto door.

  7. Verdeel de tagliatelle over de borden en werk ze af met de rest van de saus, de scampi en de asperges. Werk af met een basilicumblaadje.

2
Average: 2 (1 vote)