Tartiflette met wilde champignons

Ingrediënten

  • Reblochon
  • 8 aardappelen
  • wilde champignons
  • 2 teentjes look
  • tijm en laurier
  • 2 uien
  • boter
  • Reblochon-kaas
  • witte wijn
  • peper
  • lookkruiden
Beginner
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Schil de aardappelen en was ze. Snijd de aardappelen in schijfjes van 2 mm dikte.

  2. Versnijd de uien en hak de look fijn. Meng de aardappelschijfjes in een kom samen met de look, de ui, de champignons en de spekblokjes.

  3. Smelt de boter in een pan, gooi de mengeling in een pan met antiaanbaklaag en stoof dit aan gedurende 3 à 4 minuten. Kruid en overgiet met wijn tot het geheel bijna onder staat. Dek af met aluminiumfolie maar houd de rand vrij zodat de stoom kan ontsnappen.

  4. De Reblochon in 2 stukken snijden en met de korst naar beneden op de aardappelen leggen en kruiden met een beetje Italian Mix. Vervolgens opnieuw voor 10 minuten onder de grill plaatsen.

0
Nog geen stemmen