Tonijn met tomatensalsa

Ingrediënten

  • 150 gr verse rode tonijnsteak
  • 2 verse tomaten
  • 2 el kappertjes
  • verse koriander
  • 1 sjalotje
  • 1 el olijfolie
  • scheut witte wijnazijn
  • kristalsuiker
  • peper
Dit kan iedereen
2 personen
Tussen 15 en 30 minuten
Belgisch
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Snijd de tomaten in 4, haal het vlees eruit en snijd in blokjes. Haal de korianderblaadjes van de steeltjes, snijd het sjalotje fijn en voeg dit bij de tomaten. Doe nu ook de kappertjes erbij. Neem een leeg bord en draai aan de pepermolen tot er een laagje peper op het bord ligt.

  2. Haal de tonijn aan 1 kant door de peper zodat alle peper aan de tonijn blijft kleven. Doe een beetje olie in de pan, zet het vuur hard en bak de tonijn alleen aan de peperkant. Als de tonijn tot de helft gaar is, haal je hem uit de pan. Snijd in dikke schijven, schik op een bord en versier met de salsa.

0
Nog geen stemmen