Vietnamese loempia's met een overheerlijke sweet chili saus

Ingrediënten

  • 2½ dl ciderazijn
  • 2½ dl witte rijstazijn
  • 1 kg suiker
  • boter
  • 1 el vissaus
  • 1 el sambal oelek
  • 1 eigeel
  • 2 vellen brickdeeg
  • 2 el fijngesneden koriander
  • 2 el gembersiroop
  • 5 rode pepertjes
  • 3 teentjes look
  • 2 el fijngesneden gember
  • 1 kipfilet
  • 50 g erwten
  • 100 g glasmie
  • 2 el tomatenpuree

Deze loempia's maak je in een handomdraai. Snel, simpel en overheerlijk. Ook de dipsaus is superlekker. Ideaal ook als marinade voor ribbetjes.

Dit kan iedereen
4 personen
Tussen 15 en 30 minuten
Aziatisch
Hapje

Bereiding

  1. Kook de glasmie gaar, koel ze onder koud water, snijd ze fijn en bewaar ze.

  2. Snijd de kipfilet in fijne blokjes, snijd de wortel in zeer fijne julienne, wok alles kort gaar in een beetje boter en voeg de sambal oelek eraan toe.

  3. Blancheer de erwtjes en koel ze onder koud water.

  4. Meng alles in een grote kom samen met de koriander, de gembersiroop, de vissaus en de fijngesneden lente-ui.

  5. Snijd het brickdeeg in 2 stukken en verdeel de vulling over de velletjes.

  6. Plooi ze van onder naar boven stevig op tot de helft en smeer de bovenkant in met een beetje eigeel.

  7. Plooi vervolgens het rechter- en linkerstuk naar binnen en rol ze vervolgens nog verder op naar binnen.

  8. Frituur ze goudbruin op 180° C.

  9. Chilisaus: Karamelliseer de suiker en blus hem met de cider- en de rijstazijn. Snijd de rode pepers, de gember en de look fijn en voeg ze er samen met de tomatenpuree aan toe. Laat het geheel opkoken en vervolgens afkoelen.

0
Nog geen stemmen