Warm witloof met gebakken gerookte zalm

Ingrediënten

  • 2 witloofstronken
  • 2 moten gerookte zalm (vragen aan de visboer)
  • melk
  • bieslook
  • boter

Vinaigrette

  • 6 el olijfolie
  • 2 el witte azijn
  • 4 el room
  • 2 el passata van tomaten
Beginner
2 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Belgisch
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Leg de gerookte zalm minstens 2 uur in de melk om te ontzouten. Snij het witloof en de sjalotten fijn. Schil de asperges en snij in stukken van 3 cm.

  2. Bak de groenten aan in wat boter, kruid met peper en zout. Wanneer je het vuur afzet doe je er de garnaaltjes bij.

  3. Voeg alle ingrediënten van de vinaigrette samen en meng tot een mooie gebonden vinaigrette. De zalm kruiden met wat peper en kort aanbakken in wat olijfolie.

  4. Leg de groentjes op een bord en schik hierop de vis. Versier met de saus en wat bieslook.

0
Nog geen stemmen