Worst met preistoemp en graanmosterd

Ingrediënten

De Vlaamse keuken kan echt lekker zijn. Eenvoudig, maar smakelijk. Wat dacht je van worst met lekkere preistoemp en mosterd? Heerlijk, toch?

Tip: lust je geen prei, vervang dit dan door bloemkool, wortel of broccoli. 

Veggietip: Vervang het vlees door een vegetarisch alternatief. 

Dit kan iedereen
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Belgisch
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Bak de worsten in wat boter aan beide kanten bruin tot ze gaar zijn (± 5’ aan iedere kant).

  2. Kook de aardappelen met de versneden prei tot ze helemaal gaar zijn. Giet ze af en stoemp ze. Breng de stoemp op smaak met peper & zout, het ei, 50 g boter en een ½ dl room.

  3. Blus de pan van de worsten met water. Voeg er de groentebouillon, 1 dl room en graanmosterd bij en laat inkoken tot de gewenste dikte.

  4. Serveer de stoemp met de worst, overgiet met de mosterdroomsaus en versier met kervel.

0
Nog geen stemmen