Wortelsoep met mozzarellatoast

Ingrediënten

Wortelsoep, het is een klassieker onder de soepen. Snel gemaakt en toch zo lekker. Wil je het net iets feestelijker maken? Serveer er dan een toastje met mozzarella bij.

Dit kan iedereen
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Belgisch
Soep

Bereiding

  1. Was en snij de aardappel, wortelen, ui en het wit van prei. 

  2. Stoof alle groenten goed aan in een beetje boter, kruid met peper en zout en voeg er ook het sap van 1 sinaasappel aan toe. 

  3. Voeg vervolgens het water en de groentebouillon toe. Laat het geheel opkoken en daarna nog 35 minuten pruttelen. Mix het geheel glad.

  4. Leg ondertussen een schijfje mozzarella op een sneetje brood, kruid dit af met de Italiaanse kruiden en plaats het gedurende 5 minuten in de oven op 180 graden. 

  5. Serveer de soep samen met de toast, een beetje kervel en strooi er nog wat Italiaanse kruiden over.

0
Nog geen stemmen