Zalm met tomaat

Ingrediënten

  • 2 teentjes look
  • 6 el water
  • zout
  • peper
  • 4 th lepels rietsuiker of bruine suiker
  • 2 th lepels donkere sojasaus
  • 4 th lepel vissaus
  • ½ rode paprika
  • 2 fijngehakte sjalotten
  • 1 th lepel vers geraspte gember
  • 2 tomaten
  • 400 gr zalm
Dit kan iedereen
4 personen
Minder dan 15 minuten
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Doe olie in een pan en bak de ui en de sjalot goudgeel aan.

  2. Voeg de tomaat, de rode paprika, de fijngemalen gember, de vissaus, de sojasaus en het zout eraan toe en laat even sudderen.

  3. Voeg er vervolgens 6 lepels water aan toe, breng aan de kook en zet dan het vuur lager.

  4. Leg de zalm in de saus, laat hem 5 minuten mee garen en kruid het geheel met peper.

  5. Serveer het gerecht met witte rijst en gestoomde broccoli.

0
Nog geen stemmen