Hazelnootcake met rode biet

Ingrediënten

Beginner
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Brits
Dessert

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 ºC/gasovenstand 6.

  2. Giet de olie en de suiker in een kom en klop. Meng er de rode biet, walnoten en hazelnoten onder, voeg daarna de eierdooiers, het bakpoeder en de koekkruiden toe en klop alles er goed onder. Meng er de melk en de bloem onder.

  3. Klop in een aparte kom de eiwitten met een handmixer of in een keukenmachine op de hoogste stand tot je stevige pieken kunt vormen. Spatel het opgeklopte eiwit onder het rodebietmengsel.

  4. Doe het mengsel in een ingevette cakevorm met een diameter van 20 cm en laat 30 minuten bakken in de oven. Laat afkoelen op een rooster. Verwarm de abrikozenjam en glaceer er de cake mee.

0
Nog geen stemmen