Gepekelde selder, gel van selderblaadjes, gelakte hondshaai met Limburgse stroop en sojasaus

Ingrediënten

  • 1 el Limburgse stroop
  • 2 el sojasaus
  • koolzaadolie
  • verse kruiden

pekel

  • 100 gr appelazijn
  • 20 gr honing
  • 1 takje tijm
  • 1 blaadje laurier
  • 4 geplette korianderzaadjes
Gevorderde
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Belgisch
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Kneus de specerijen voor de pekel in een vijzel. Breng de rest van de ingrediënten voor de pekel samen aan de kook.

  2. Was de bleekselder en haal de takken van elkaar. Schil (hou de schillen en de blaadjes bij) en snij de bleekselder in dunne balkjes. Giet de warme pekel op de bleekselderreepjes.

  3. Haal de schillen en de blaadjes van de selder door de sapcentrifuge. Breng op smaak met Maaslands kruidenzout/selderzout. Verwarm met de agar agar en laat opstijven. Voor gebruik even terug opmixen en in een klein spuitzakje of spuitbusje doen.

  4. Portioneer de gestroopte hondshaai en bak mooi goudbruin in koolzaadolie. Doe er de Limburgse stroop bij en de sojasaus. Zet het geheel in de oven op 120° gedurende 15 min.

  5. Serveer met de smaken van selder en verse kruiden uit de tuin.

0
Nog geen stemmen