Kroepoek van aardappelschillen met kruidenmayonaise en pladijs

Ingrediënten

  • aardappelschillen (van jonge aardappelen)
  • tex mex kruidenmengeling
  • 2 eiwitten
  • koolzaadolie
  • appelazijn
  • aardappelkruiden of kruidenzout
  • 1 el groentebouillon
  • kroepoek
Gevorderde
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Belgisch
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Kruidenmayonaise: 2 eetl tuinkers fijn mixen met twee eiwitten, eventueel een lepel bouillon toevoegen, even doormixen, druppelsgewijs de olie toevoegen, op smaak brengen met appelazijn, aardappelkruiden of kruidenzout.

  2. Pekel: 5gr zout per liter water, leg hierin de pladijs filets gedurende een 5 min, dep ze droog en bak goudbruin in koolzaadolie, voeg een takje tijm toe en voor de liefhebbers een klontje boter. Kruid met viskruiden.

  3. Kroepoek: mix de droge kroepoek fijn samen met de Tex Mex, komijn en kurkuma. Blancheer de aardappelschillen gedurende 2 min in kokend gezouten water en dep ze droog. Haal ze door losgeklopt eiwit, dan door de kroepoek en vervolgens in de friteuse.

  4. Serveer alles op het bordje en werk af met natuurlijk verse tuinkruiden.

0
Nog geen stemmen

Flaxbourne, Pinot Grigio 2011 (Marlborough, Nieuw-Zeeland)

Albert Heijn, €6,99
Duurzaam geproduceerde witte die geurt en smaak naar meloen, pompelmoes, Cox-appel, conferencepeer en anijs. Bovendien limoenfris en kruidig.