Wintersalade: postelein - spinazie - veldsalade - waterkers

Ingrediënten

  • postelein
  • jonge spinazieblaadjes
  • veldsla
  • waterkers
  • 100 gr Oud Brugge
  • 2 vellen filodeeg
  • verse hazelnoten
  • 1 limoen
  • 200 gr Rodenbach (kaas)
Gevorderde
4 personen
Tussen 15 en 30 minuten
Belgisch
Vegetarisch
Salade

Bereiding

  1. Leg een vel filodeeg op een ovenplaat, rasp hierover de oud Brugge, leg hierop het andere vel filodeeg en bak goudbruin in de oven. Laat afkoelen en breek in gelijke stukken.

  2. Helgroene coulis: Blancheer de helft van de salades en koel ze onmiddellijk af in ijsgekoeld en gefilterd water. Mix fijn met een beetje ijsblokjes en breng op smaak met Maaslands kruidenzout.

  3. Snij de peterselie fijn, schaaf de hazelnoten, maak een zeste van mandarijn en meng dit alles.

  4. Snij de Rodenbach in blokjes en rol in de mengeling.

  5. Giet de coulis in een bord, dresseer met de krokantjes van geraspte kaas en de kaasblokjes.

0
Nog geen stemmen