Jools pasta

Ingrediënten

  • 4 lente-uitjes
  • 1 wortel
  • 1 selderstengel
  • 1 verse rode chilipeper
  • 1 pak van 6 worsten van kwaliteitsvlees
  • 1 th lepel venkelzaadjes
  • 1 th lepel gedroogde oregano
  • 500 gr gedroogde penne
  • 4 teentjes look
  • 4 el balsamicoazijn
  • 1 blik van 400 gehakte tomaten
  • enkele takjes Griekse of gewone basilicum
Beginner
4 personen
Tussen 15 en 30 minuten
Italiaans
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Hak de lente-uitjes, wortels en selderij fijn. Snij alle groenten en mix ze samen met de (ontsteelde) chilipepers in de keukenmachine. Voeg er de worsten, de grote theelepel venkelzaadjes en de theelepel oregano aan toe. Blijven mixen en wanneer alles goed gemengd is, schep je het mengsel in de warme braadpan met een scheut olijfolie. Spreid het uit en roer het om. Hou het in het oog en roer het geregeld om terwijl je de rest bereidt. Zet een grote, diepe steelpan op een zacht vuur en vul die met kokend water. Vul de waterketel en zet die opnieuw op het vuur.

  2. Giet nog wat extra kokend water in de steelpan als dat nodig is. Kruid het water en voeg er de penne aan toe. Kook die volgens de instructies op de verpakking en zet het deksel scheef op de pan.

  3. Pers vier ongepelde teentjes knoflook uit boven het worstenmengsel en meng de vier eetlepels balsamicoazijn en de tomaten uit blik erdoor. Voeg wat kooknat van de pasta aan de saus toe om ze losser te maken, als dat nodig is.

  4. Giet de pasta af, en bewaar ongeveer een wijnglas van het kooknat. Giet de pasta in de pan met de saus. Roer alles onder elkaar en voeg er kooknat aan toe zodat je een zijdeachtige consistentie krijgt. Proef ervan en breng op smaak met kruiden. Giet alles in een grote opdienschaal en zet die op tafel samen met de rest van de parmezaan om erover te raspen. Strooi er enkele basilicumblaadjes over.

4
Average: 4 (1 vote)