Nini Bellini

Ingrediënten

  • 1 fles Prosecco (750 ml)
  • 2 rijpe platte perziken
Dit kan iedereen
4 personen
Minder dan 15 minuten
Italiaans
Vegetarisch
Cocktails

Bereiding

  1. Je maakt deze cocktail best net voor je hem opdient en waar je vrienden bij zijn. Halveer je perziken, haal de pitten eruit en gooi ze dan in een blender om ze tot moes te vermalen. Doe er nog wat water bij indien nodig en giet het verkregen moes in een kan. Als je geen blender hebt, kun je je handen gebruiken. Knijp, stamp en duw de perziken werkelijk door een zeef om zo veel mogelijk van hun heerlijke smaak en van de kleur van hun schil in het moes te krijgen. Je mag het moes zo fijn maken als je zelf wilt, maar voor mij mag het best wat grof zijn. Het moet niet zo verfijnd. Wat in de zeef achterblijft, mag je weggooien (of opeten!).

  2. Giet er daarna je prosecco bij in de kan en meng alles zachtjes door elkaar. Verdeel het goedje meteen over zes glazen en giet er indien nodig nog een scheutje prosecco bovenop. Proost!

0
Nog geen stemmen