Pladijs met kruiden, tomaatjes in de oven en puree

Ingrediënten

Gevorderde
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Snijd de Gandaham in stroken. Leg op een bakplaat met bakpapier en zet 10 à 15 minuten in een oven van 180 graden.

  2. Snijd de kerstomaatjes doormidden en doe ze in een ovenschotel met olijfolie, sjalot, look, peper, fleur de sel en dille. Zet 20 à 25 minuten in een oven van 180 graden.

  3. Schil de aardappelen, kook ze gaar en pureer. Breng op smaak met olijfolie, peper, zout en boter.

  4. Ontvel de trostomaten, verwijder de pitjes en snij in kleine blokjes.

  5. Dep de pladijsfilets droog, snij in reepjes, kruid met peper, zout en PH viskruiden en haal ze door de bloem. Bak de filets in geklaarde boter.

  6. Roer vlak voor het opdienen de pijpajuin en de tomatenblokjes door de puree. Dresseer de borden.

0
Nog geen stemmen

Bogle Vineyards, Chardonnay 2010 (California)

Matthys Wines, €10
Rijke wijn met romige textuur en impressies van limoenmeringue, butterscotch, vanille, peer en nectarine. Fijne fumé.

Dit is een recept van Ellen

Junior MasterChef

Recepten
Wout Bru
Redactie
Elise Descamps
Uitgeverij
Tetcum & vtmBooks
Fotografie
Frank Croes
ISBN
978‐94‐61580‐47‐4
Meer info over het boek >>>